Öncelikle saksı gerek. Ancak sukulenti istediğiniz bir kapta yetiştirebilirsiniz. Yani dondurma kutusu bile olabilir. Bu konu sizin dekor zevkinize kalmış.
Saksıyı doldurun. Önce çakılları, sonra kömürü, daha sonra yosunu ve en son da toprağı yerleştirin saksıya.
Sukulenti ekin. Bu konu da sizin yaratıcılığınıza kalmış. İstediğiniz gibi aranje edebilirsiniz sukulenti.
Dekore edin. Neon ışıklar, desenli kayalar, farklı mermerler, bilyeler… Aklınıza gelecek her şekilde dekore edebiliriniz sukulenti.
Yaratıcı olun. Sukulentleri istediğiniz her türlü bitkiyle birlikte yetiştirebilirsiniz. Yani dilerseniz sukulentin yanına soğan bile ekebilirsiniz. Bu da sizde. İhtimaller sonsuz çünkü!
Eğer sukulent kiti satın alırsanız sukulent oluşturmak için gereken malzemeleri tek tek almak zorunda kalmazsınız. Özellikle bu işe yeni merak saldıyanız kitler işinizi görür, ancak malzemeleri kendiniz seçerseniz istediğiniz kadar yaratıcı olabilirsiniz.
Sukulentleri fazla sulamayın. Zira bu bitkiler fazla su tutamazlar. Fazla su vererek onlara iyilik değil, kötülük etmiş olursunuz. Sulama için en iyi yöntem haftada bir keredir. Haftada bir kere sulayın sukuleti ve suya boğmayın. Toprak ıslansın ancak göl gibi olmasın.
Parlak ışık iyidir. Sukulentler hem ev içinde hem dışarıda yetiştirilmeye müsait bitkilerdir. Nereye karar verirseniz verin, sukulentlerin ışık almasına özen gösterin, ancak uzun süre direkt güneş ışığı altında almamasına dikkat edin.
Unutmayın, sukulent yetiştiriciliğinde tecrübe kazanmak önemlidir. Farklı sukulent türleri ve düzenlemeleri yapmaya çalışın. Denedikçe çok daha farklı ve faydalı şeyler öğrenirsiniz.
Daha fazla sukulent için çiçek sitemiz ciceksatis.com‘u ziyaret edebilirsiniz.