Kadife Çiçeği Bakımı

Çiçekleri genelde kahverengi, kırmızı, turuncu, parlak sarı olup kadife görünümündedir. Kadife çiçeği ilkbaharda ekilir ve güneşli yerleri sevdiğinden Akdeniz Bölgesi başta olmak üzere bu tür iklimlere sahip bölgelerde yetişebilir. Kadife çiçekleri birçok üründe kullanılır. Bunların başında sabun ve şampuan gelir. Kadife çiçeğinin yağı da özellikle sivilce, egzama, mantar gibi hastalıklara destekleyici tedavi olarak görülür. Kadife çiçeği ağrı kesici özelliği de sahiptir. Ağrıyan bölgelerde rahatlama sağlar. Kadınlarda özellikle özel günlerinde hem ağrıları dindirir hem de düzensizlikleri yok eder. İdrar söktürücü özelliği olup, kanı temizler. Cildi nemli tuttuğu için isilik ya da sivilce gibi problemleri yok eder.

  • Mart ile Mayıs ayları tohum ekim zamanları için en uygun zamanlardır.
  • Yaklaşık 15 gün içerisinde çimlenmesi başlar. Özellikle ışıklı alanda bulundukça çimlenme daha hızlı söz konusu olur.
  • Her türlü toprağa ya da iklime uyum sağlamaktadır. Soğuk hava çiçeği değildir. Yaz mevsiminde çiçeklenmesi başlar.
  • Su isteyen bir çiçektir.
  • Kadife çiçeğinin çoğaltılmasına gelince tohum ile çoğaltılır. Her yıl tohum alınabilir.
  • Yetiştirme şartlarına gelince büyüdüklerinde uygun kap ya da saksılara yerleştirilmelidir. Sıcak yerler uygun alanlarıdır aksi takdirde donma riski oluşabilir. Su isteyen bir çiçek olmasına rağmen aşırı su çürümeye sebebiyet verir.
  • Kadife çiçekleri genelde kırmızı ve sarının tonlarından oluşur. Renkleri son derece canlıdır. Kadife çiçekleri içsel dünyaya bir neşe getirme amaçlı kullanılır. Başıca türleri arasında katmerli ve katmersiz türü vardır. Katmerli olan kadife çiçekleri, sarı renkte çiçek açar ve melezdir. Katmersiz olanlar ise ebruli gibi karışık tondadırlar. Brecta çeşidi bodur ya da boylu tiptedir. Signam ise bodur çeşitlerdendir, devamlı çiçek açar. Ve çiçekler her zaman turuncudur.

Kadife çiçeği ana vatanı Güney Amerika, Arjantin, Meksika’dır. Üstten sulanmamalıdır, damlama sulama ya da alttan su verme şeklinde uygulanmalıdır. Güneşli yerleri sever. Orta derecede nem ve su ister. Çok fazla su çürümeye sebebiyet verir. Aşırı güneşli balkonlarda ve teraslar çiçeğin gelişimi için gereklidir. İlkbahar sonundan sonbahara kadar çiçek açımı devam eder.

Kadife çiçekleri Ekim ve Şubat ayları arasında yetişir. Tohum döneminde verilen su miktarı çok önemlidir. Her ortamda yetişir ancak sıcak yerler en uygun yerleridir. Güneşi çok sever. Kadife çiçeği görüntü olarak da dikkat çekici güzellikte olduğundan süs bitkisi olarak kullanımı daha fazladır.

Daha fazla çiçek için çiçek satış sitemizi ziyaret edebilirsiniz.