1. Japon gülü saksısı nasıl olmalıdır : Eğer bahçe yerine saksıda yetiştirecekseniz ekmeyi düşündüğünüz saksının kesinlikle direnaj deliği bulunmalıdır. Bunun yanı sıra japon gülünün kökleri boyuna değil enine büyümeyi tercih eder bu yüzden derinlik yerine geniş bir saksı tercih edebilirsiniz. İlk sene için 30 cm çapında bir saksı yeterli olacaktır. Ayrıca her sene bitkinin toprağı yenilenmeli, bu sırada köklerin saksıya dar geldiği görülür ise saksının boyutu büyütülmelidir. Bunun yanısıra toprağın çok ısınmasını engelleyen kilden yapılmış saksıları tercih edebilirsiniz.
2. Japon gülü toprağı nasıl olmalıdır : Potasyum açısından zengin hafif toprağı sever. Saksıda yetiştirecekseniz saksı toprağı ile potasyum açısından zengin bir komposto kullanabilirsiniz. Ayrıca haftada bir bitki besini vermenizde sakınca yoktur. Yukarıda belirttiğimiz gibi her sene bitkinin toprağı yenilenmelidir.
3. Japon gülü ne zaman ve nasıl ekilir : Eğer tohumdan yetiştiriyorsanız veya çoğaltmak istiyorsanız en uygun zaman sonbaharın sonlarıdır. Saksı toprağı ile dolu saksıya 3 cm arayla istediğiniz kadar tohum yerleştirin. Üzerlerine çok az toprak atın. Aydınlık ancak direkt güneş ışığı almayan bir yere koyun ve üzerini streç ile örtün. Streçin üzerine delikler açın ve bu deliklerden püskürtücü ile sulayın. Streç film sulama sonrası nemi koruyacaktır. Toprak her daim nemli kalmalıdır. 1-2 cm boyunda fidanlar çıktıktan sonra streçi kaldırabilirsiniz. Büyük yapraklar açmaya başladığı zaman kendi saksısına taşıma zamanı gelmiştir.

Japon gülü ilkbahar sonunda çiçek açarken
4. Japon gülü güneş mi gölge mi sever : Bol güneş isteyen bir bitkidir. Ancak çok sıcak yerlerde yetiştirecekseniz yarı gölge bir ortamıda tercih edebilirsiniz. Nemi sever ama soğuk ve esintiden hoşlanmaz. 15-35 derece arasında sağlığını korur. Daha düşük sıcaklıklar bitkinin ölümüne neden olabilir. Bu yüzden ilkbahardan itibaren dışarıya çıkarttığınız çiçeğinizi sonbaharda sıcaklıklar hissedilir şekilde düştüğünde çiçeği içeri almanızı öneririz.
5. Japon gülü ne kadar sulanır : Yazın bol suyu seven bir bitkidir. İlkbaharda toprak değişimi sonrasında ve çiçek açmaya başladığında bitkinizi bol vermeniz gerekir. Eğer bahçede yetiştiriyorsanız günlük olarak dibine bolca su verebilirsiniz. Eğer saksıda ise su direnaj deliğinden gelene kadar su vermelisiniz. Ancak kış geldiği ve çiçeklerini döktüğü zaman sulamayı kesmeli ve yalnızca toprak tamamen kuru iken sulamalısınız. Aksi takdirde bitkinizin kökünü çürütmeniz mümkün.
6. Japon gülü nasıl budanır : Enine büyüyen bitkiniz daha güzel bir görüntü verecektir. Bu yüzden her ilkbaharda toprağını yenilerken çok uzayan dalları iki yaprak kalacak şekilde hemen yaprağın üst kısmından kısaltın. Bunun yanısıra ölü çiçekleri, sararmış ve kurumuş yaprakları, kurumuş dalları da hemen budayın. Daha sağlıklı olması açısından yapraklarını arada bir püskürtücünüz ile yıkayabilirsiniz.

Saksıda japon gülü kolayca yetiştirebilirsiniz
7. Japon gülü nasıl çoğaltılır : Çoğaltmanın en etkili yolu köklerini ayırmaktır. Bunun için gelişmiş bir japon gülünü ilkbaharda toprağını değiştirirken saksısından çıkartın ve parmağınızla topraklarını temizleyin. Ardından istediğiniz parçayı kökten ayırın ve yeni saksısına dikin.